Proovi pirukad

Lõpuks saabus kätte aeg, mil meieni jõudis hakkliha masin. See tähendab seda, et nüüd tuli Ahtol võtta ette kuri töö ja üks utt, kelle olime juba ennem karjast välja prakeerinud tema väga metsiku loomuse tõttu, Loojakarja saata. Õnneks oli Ahtol kahe nädala jooksul ikkagi võimalik tekitada üks “puhkepäev,” mis kujunes pikaks nimekirjaks koduste toimetustega, mis kõik teda ootasid. Aga mis teha, sellel suvel kulgeme kuni 22. juulini kui on Avatud talude päevad ikka selles rütmis, et saaks kõik vajalikud toimetused tehtud.

Nüüd on siis üks verstapost jälle maas ja pirukate katsetus tehtud. Katsetasime kolme erineva maitsestuga hakklihaga ja valisime Avatud talude päevaks välja ühe variandi, mis kõige rohkem meeldis. See oli oma talu lambahakkliha koos Otepäält pärit notsu pekiga ja rohke sibula ja küüslaauguga ja muidugi soola ja pipraga.

Meile väga meeldis ja see mida alguses kartsime, et äkki jahtunud peast on lambaliha mekk häirivalt tugev, ei osutunud üldse tõeks. Eelmisel päeval alles jäänud pirukaid sõime lastega täiesti külmalt ja nautisime mõnuga.

Videotõestus ka sündmuskohalt. Mul oli abiline, kes selliseid pontšikulaadseid pirukaid super hästi teha mõistab ja pagariruumidena kasutasime minu ema kööki.

Lapsed ei olnud kahjuks seekord videot tehes üleliia jutukad, aga suu matsus küll hästi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

sixteen + 4 =